True Diaries Srbija
Dobrodosli na prvi srpski fan forum o serijama True Blood i The Vampire Diaries!

Registruj se i uzivaj na forumu!

Welcome on the first Serbian fan forum about tv show's True Blood and The Vampire Diaries.

Please register and enjoy!

True Diaries Srbija

Prvi i zvanični srpski fan forum za serije True Blood i The Vampire Diaries

HomeHome  RegisterRegister  Log inLog in  

Post new topic   Reply to topicShare | 

Predstavljamo :Komešanje odjeka ~ Ričard Metison

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
d@ne
Admin

Broj poruka: 5453
Datum upisa: 2009-08-11
Godina: 25

20110807
PostPredstavljamo :Komešanje odjeka ~ Ričard Metison

Predstavljamo : Komešanje odjeka ~ Ričard Metison

[You must be registered and logged in to see this link.] border="0" alt="" />

O piscu:

Ričard Metison je rođen 20. februara 1926. godine u Nju Džersiju, od roditelja norveških imigranata. Odrastao je u Bruklinu, gde je završio Višu tehničku školu. Učestvovao je u Drugom svetskom ratu, nakon kojeg je (1949. godine) diplomirao žurnalistiku na Univerzitetu Misuri, da bi se 1951. preselio u Kaliforniju, gde i danas živi i radi. Oženio se 1952. Ima troje dece – Krisa, Ričarda Kristijana i Ali Metison. Metison spada u red izuzetno uticajnih i plodnih pisaca, koji je inspirisao čitave generacije savremenih (američkih) pisaca. Prvu naučnofantastičnu pripovetku Rođen od čoveka i žene objavio je u The Magazine of Fantasy and Science Fiction 1950. Roman Ja sam legenda objavljen je 1954, a zatim tri puta ekranizovan, najpre kao Poslednji čovek na Zemlji (The Last Man on Earth), sa Vinsentom Prajsom u naslovnoj ulozi, zatim pod naslovom Poslednji čovek (The Omega Man), sa Čarltonom Hestonom, i 2007, kao Ja sam legenda, sa Vilom Smitom u glavnoj ulozi. I druga njegova dela doživela su ekranizaciju, poput Čoveka koji se smanjuje (film Neverovatni čovek koji se smanjuje), Duela (u režiji Stivena Spilberga) i Dok budan sanjam (sa Robinom Vilijamsom i Kubom Gudingom Juniorom u glavnim ulogama), a za većinu njih radio je i scenario. Metison je publici poznat i kao scenarista filmova Pad kuće Ašer, Bunar i klatno, Gavran (po delima Edgara Alana Poa) i velikog broja epizoda Zone sumraka, među kojima je i legendarna epizoda Košmar na 20.000 stopa. Takođe je adaptirao Bredberijeve Marsovske hronike u mini TV-seriju. Ričard Metison je četvorostruki dobitnik priznanja World Fantasy Award, kao i nagrade Brem Stoker za najbolju zbirku horor priča, među kojima je i roman Ja sam legenda.

O knjizi:

Paranoja naspram nepoznatih užasa navodi jednog čoveka da ispita svaki kutak svog razuma u situaciji u kojoj je potpuno bespomoćan.
Tom Volas je vodio sasvim običan život sve do naizgled bezazlene hipnotizerske seanse, koja u njemu budi parapsihološke sposobnosti za koje nije ni znao da ih poseduje. Iste noći, boreći se s nesanicom, Tom shvata da čuje misli ljudi oko sebe i saznaje šokantne tajne koje nije želeo da otkrije. Vrlo brzo uviđa da je to tek početak, a dojučerašnji miran i uobičajen život odjednom se pretvara u istinski košmar. Strahote tek počinju kada, protiv svoje volje, primi poruku iz groba! Tom je suočen sa strašnom činjenicom da žrtva ubistva zahteva da joj pomogne da pronađe ubicu.

Knjiga izlazi 01.09.2011.

Više informacija o knjigama
[You must be registered and logged in to see this link.]

Back to top Go down
http://www.truediariessrbija.com

Similar topics

-
» Predstavljamo :Komešanje odjeka ~ Ričard Metison
» PREDSTAVLJAMO : JA SAM LEGENDA
» Prirodni načini za poboljšanje vida
» Uspravno držanje (Posture for a Healthy Back)
» ako kome treba imam da prodam
Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

Predstavljamo :Komešanje odjeka ~ Ričard Metison :: Comments

No Comment.

Predstavljamo :Komešanje odjeka ~ Ričard Metison

View previous topic View next topic Back to top 

Page 1 of 1